Het Nationaal COC Songfestival 2017 wordt georganiseerd door:

Logo-COC.jpg

Zoek op deze website

 

VAKJURY

Naast de publieksjury die is samengesteld uit afgevaardigden van de verschillende deelnemende organisaties zal ook een vakjury de verschillende acts beoordelen op roze gehalte, originaliteit en zangkwaliteiten. 

141124-lijn.gif

Burgemeester Jan van Zanen

Sinds 2014 is Jan van Zanen (1961) de burgemeester van Utrecht. Als trotse vertegenwoordiger van de stad is hij verheugd dat het Nationaal COC Songfestival dit jaar in Utrecht wordt gehouden. Ook vanwege het feit dat hij een groot liefhebber is van het songfestival en ABBA. Bekijk hieronder het filmpje waarin hij bekendmaakte lid te zijn van de vakjury. 

141124-lijn.gif

Esther Hart

In 2003 was ze de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival met het nummer 'One More Night'. Ze eindigde op een 13e plaats en won de Artistic Award. Momenteel treedt Esther nog veel op en werkt ze als zangdocent bij o.a. ArtEZ Popacademie. Op de vraag of ze wilde plaatsnemen in de vakjury kwam heel snel een enthousiaste reactie! Bekijk hieronder het filmpje waarin zij bekendmaakt present te zijn op 26 november a.s.

141124-lijn.gif

Wouter Hamel

Wouter Hamel studeerde in Utrecht 'Lichte muziek en en zang' en hield in 2001 zijn eindexamenconcert. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in 2005 was hij te zien op televisie in verschillende programma's, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door, Pauw & Witteman en Linda's Zomerweek. In Azië is hij een nog grotere ster! Na zijn interview in het AD afgelopen zomer over zijn homoseksualiteit leek Wouter de perfecte kandidaat voor de vakjury. We zijn blij met zijn komst!

Wouter Hamel

 

141124-lijn.gif

Linda Wagenmakers

In 2000 vertegenwoordigde Linda ons tijdens het Eurovisie Songfestival in Stockholm met het nummer 'No Goodbyes'. Samen met haar memorabele jurk van ontwerper Jan Aarntzen werd ze 13e en scoorde in Nederland een top 10 hit. Voor die tijd was ze al geen onbekende vanwege haar rol in de musical Miss Saigon. En ook in 2016 staat ze nog vaak op de planken. En 26 november in de vakjury van het COC Songfestival!

Linda Wagenmakers