Deelnemers

Geen songfestival zonder deelnemers. Aan het Nationaal COC Songfestival kunnen organisaties deelnemen die de belangen behartigen van de LHBT-gemeenschap in Nederland. Dit zijn in ieder geval de afzonderlijke COC-afdelingen, maar daarnaast bestaan er vele andere organisaties en clubs met een vergelijkbaar oogmerk. Elke deelnemende organisatie wordt vertegenwoordigd door een zingende act. 

Aanmelden als deelnemer voor het Nationaal COC Songfestival 2016 kan tot uiterlijk 1 november a.s. door het deelnemersformulier te gebruiken. Aanmelden is inmiddels niet meer mogelijk. Hieronder in willekeurige volgorde de deelnemers van dit jaar in een overzichtje en daaronder per deelnemer meer informatie!

 

COC Midden-Nederland Joost Vallen en opstaan
COC Kennemerland Bibi & De Nielsjes I feel free
COC Zeeland Padam Padam Gevlucht naar Nederland
COC Nijmegen Vintage De roze blues
COC Deventer Triple Trouble We're standing tall
COC Noord-Holland Noord Jos Zwart & Cindy Bonnet Impossible love
COC Eindhoven en regio Mannenakkoordje Lowietje
COC Rotterdam e.o. Merel Moistra De geboortekaart
COC Zwolle Erwin & band Onderweg
COC Midden-Gelderland Davide la Cara Found my way, together
Stichting Outway Dick Boonman Durf te zijn wie je bent
COC Groningen & Drenthe Het verdriet van Drenthe Bliep bliep
DWH Edmond Steens Man met veel gezichten

141124-lijn.gif

COC Zeeland - Padam Padam

Deze groep, bestaande uit 6 energieke vrouwen, komt uit voor COC Zeeland met het voor lied 'Gevlucht naar Nederland (maar de angst nog niet voorbij)'. Het lied vertelt het verhaal over een vrouw die uit Afrika vluchtte, omdat zij vanwege haar geaardheid verschrikkelijk werd behandeld. Ze woont nu in Nederland waar, ondanks dat ze eindelijk vrij is om zichzelf te zijn, toch haar angst nog niet voorbij is. 

Padam Padam

141124-lijn.gif

COC Nijmegen - Vintage

Vintage, bestaande uit Hellen Dankers en Roy Brinkhorst, met het liedje 'De roze blues' door Rene Stephan. Het zangduo deelt een liefde voor jazzmuziek en Sinatra, vandaar de keus voor een Bigband nummer. Het lied gaat over oppervlakkige homo problematiek in contrast met de ongelijkwaardigheid die er nog steeds heerst in andere delen van de wereld als het gaat om homovriendelijkheid. En dat als je het echt niet ziet zitten, dat je dan beter ‘De roze blues’ kunt zingen.

Vintage

 

141124-lijn.gif

COC Kennemerland - Bibi & De Nielsjes

Bibi en de Nielsjes met het eigen geschreven lied 'I feel free'. Op het stadsstrand van Haarlem traden Bibi en Niels de gitarist voor het eerst als grap op. Van een band was toen nog geen sprake. Toen naast de gitarist nog een Niels zich bij hen aansloot, ontstond de bandnaam Bibi en de Nielsjes. Al snel werden ze de huisband van een lokaal Haarlems café en inmiddels spelen ze door het hele land op evenementen en andere gelegenheden.

 Bibi en De Nielsjes

 

141124-lijn.gif

COC Midden-Gelderland -Davide la Cara

Davide la Cara met het lied 'Found my way, together'. Het lied gaat zowel over onzekerheid, waar iedereen mee kampt en tegelijkertijd over gezamenlijke connectie.

Davide la Cara

141124-lijn.gif

COC Deventer - Triple Trouble

Triple Trouble met het eigen geschreven lied 'We’re standing tall'. Na jarenlang mannen als vertegenwoordigers naar het COC Songfestival te hebben gestuurd, nu eindelijk drie dames. Net als de IJssel lijkt het lied in het begin rustig, maar gaat uiteindelijk in volle vaart los. 

Triple Trouble

141124-lijn.gif

COC Midden-Nederland - Joost

Joost Bloemendaal met het zelfgeschreven liedje 'Vallen en opstaan'. Naast zingen speelt Joost graag piano en heeft hij al ervaring opgedaan in diverse bands en in amateur musicals. Het lied waarmee hij de jury hoopt te imponeren gaat over de aanslag in club Pulse in Orlando en hoe belangrijk hij het vindt dat mensen in dergelijke situaties bij elkaar komen. Onbekend maakt onbemind. Door het samenkomen, komen we volgens hem met vallen en opstaan steeds een beetje verder.

Joost

141124-lijn.gif

COC Groningen & Drenthe - Het verdriet van Drenthe

COC Groningen en Drenthe stuurt wederom het muzikale duo 'Het verdriet van Drenthe' met het zelfgeschreven lied 'Bliep Bliep'. Het lied gaat over liefde in tijden van Hamsterweken.

Het verdriet van Drenthe

141124-lijn.gif

Stichting Outway - Dick Boonman

Dick Boonman met het zelfgeschreven lied 'Durf te zijn wie je bent'. Een protestlied in de stijl van de jaren 70. Een echte powerballad. Dick doet voor de derde keer mee aan COC Songfestival. Hij vindt het tijd worden dat we ons weer verenigen net als in de jaren 70. Een protest tegen het toenemende anti LHBT-geweld. 

Dick Boonman

141124-lijn.gif

COC Noord-Holland Noord - Cindy Bonnet & Jos Zwart

Cindy en Jos hebben met hun duet 'Impossible Love' deelgenomen aan de voorronde van COC Kennemerland. Helaas werden ze geen eerste, maar gelukkig konden zij een goede deal sluiten met COC Noord-Holland Noord waardoor ze alsnog kunnen deelnemen aan het COC Songfestival.

Cindy & Jos

 

141124-lijn.gif

COC Rotterdam e.o. - Merel Moistra

Merel is geen onbekende bij het COC Songfestival. Dit jaar is ze de afvaardiging namens COC Rotterdam. Ze zingt het liedje 'De geboortekaart (hiep hiep hoera het is een mensje)'. 

141124-lijn.gif

COC Eindhoven en regio - Mannenakkoordje

Mannenakkoordje uit Eindhoven komt met het liedje 'Lowietje'. Een eigen versie gebaseerd op 'Sophietje' van Ted van Hoof. Het is een cabaratesk liedje, waarbij het koor bestaande uit 6 mannen aan een bestaand liedje een verrassende choreografie weten te geven. 

Mannenakkoordje

141124-lijn.gif

DWH - Edmond Steens

Edmond Steens zingt het lied 'Man met veel gezichten'. Edmond houdt zich naast zang ook bezig met schrijven, schilderen, acteren en modellenwerk. Vanwege deze verschillende gezichten kreeg hij dit gelijknamig lied cadeau voor zijn verjaardag speciaal geschreven door Jan-Simon Minkema. Jan-Simon is ook wel bekend van de musical awards waar hij als jurylid optrad en hij schreef daarnaast ook teksten voor o.a. Shaffy en Danny de Munk. 

Edmond Steens

 

141124-lijn.gif

COC Zwolle - Erwin & band

Erwin & band brengen het lied 'Onderweg' geschreven door Bert Nonkens en met muziek van Kees Kuiper. 'Onderweg' vertelt over een bijzondere wandeling in uniek gezelschap. Een verhaal over diversiteit en acceptatie. Jezelf kunnen zijn waar je weg ook heen gaat. 

141124-lijn.gif

Voor deelname en de jurering zijn reglementen opgesteld om het COC Songfestival eerlijk en rechtvaardig te laten verlopen: 

pdf.pngReglement Nationaal COC Songfestival.pdf

pdf.pngReglement Jurering Nationaal COC Songfestival.pdf